Auvesta Edelmetalle AG
Drahé kovy    Novinky    Prihlásenie   
 
Zlato skoro na úrovni 10 000 USD (február 2022)
alebo má výrobca zlata pravdu?
 
 

[Anrede],

po tom, ako sa zdá, že politika a spoločnosť pomaly nachádzajú spôsob, ako postupne obmedzovať pandemické opatrenia, a tým opäť rozbehnúť ekonomiku, čelia investori a občania dvom novým výzvam.

Obe výzvy majú výbušný charakter a zlato by mohlo mať hlavný prospech z oboch. S možnou cenou zlata od 5 000 do 10 000 USD za trójsku uncu?

 

O akých výzvach hovoríme?

Prvou výzvou je geopolitická a vojenská eskalácia súvisiaca s Ukrajinou. Aj keď priama vojna medzi veľmocami USA a Ruskom je považovaná za nepravdepodobnú, situácia na európskej pôde je nebezpečná tak pre mier vo svete, ako aj konkrétne pre menovú stabilitu, stabilitu na finančných trhoch a stabilitu na komoditných trhoch.

Suroviny v energetickom sektore, konkrétne plyn, nie sú len súčasťou kritickej systémovej infraštruktúry, ale budú mať v roku 2022 aj neúmerne vysoký vplyv na infláciu. A práve táto inflácia je výzvou číslo dva.

 

Pri inflácii 4,9 % v januári 2022 je miera inflácie stále na veľmi vysokej úrovni. Ceny výrobcov sú ovplyvnené ešte viac. V januári 2022 vzrástli v Nemecku o 18,4 % v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka. Podľa Tagesschau ide o najsilnejší nárast od novembra 1951.

V oboch prípadoch (geopolitický vývoj a inflácia) zvíťazia reálne aktíva, najmä zlato a striebro.

Pokiaľ až ale ceny zlata a striebra porastú?

Tri scenáre vývoja ceny zlata:

 

1. Realistický a konzervatívny scenár

Mincovňa Heraeus zverejnila začiatkom roka 2022 podrobnú dokumentáciu o vývoji ceny zlata a striebra. Analýza zohľadňuje mnoho faktorov vrátane otázky možného zvýšenia úrokových sadzieb v Amerike. Odborníci Heraeus dospeli k cenovej prognóze do konca roku 2022:

Predpokládaná cena zlata*: 1 700 USD až 2 120 USD

Predpokladaná cena striebra*: 20,00 USD až 32,00 USD
*za trojskú uncu (oz)

 

2. Scenár: Zlato v hodnote 10 000 USD

Ak budú vojenské krízy v roku 2022 naďalej eskalovať, cena zlata a striebra môže rýchlo veľmi dramaticky vyskočiť. Ak sa pod tlak dostanú aj burzy, môže to pôsobiť ako akcelerátor . Roky 2011 (pre striebro) a 2020 (pre zlato) ukázali, ako rýchlo môžu ísť veci hore. Sú tieto prognózy v prípade masívnej devalvácie peňazí (inflácie) absolútne nemožné?

 

Predpokladaná cena zlata*: 5 000 USD až 10 000 USD

Predpokladaná cena striebra*: 100,00 USD až 250,00 USD
*za trojskú uncu (oz)

 

3. Nemysliteľný (ale realistický) scenár

Scenár, o ktorom väčšina ľudí nevie, je celkom bežný. Totiž jednoducho, že neexistuje fyzické zlato a striebro. V rokoch 2020 a 2021 nastali fázy, keď sa fyzické zlato a striebro od mnohých poskytovateľov jednoducho vypredali.

Predpokladaná cena zlata: --- (vypredané!)

Predpokladaná cena striebra: --- (vypredané!)

 

 
Kumulácia majetku pomocou sporiacich plánov v zlate
 
 

Zákazníci spoločnosti Auvesta majú obrovskú výhodu

Bojíte sa, že v prípade najhoršieho už nebudete môcť získať zlato a striebro? To má svoje opodstatnenie, pokiaľ nakupujete zlato a striebro u klasického obchodníka s drahými kovami. Mnohí z nich boli v rokoch 2020 a 2021 postihnutí hneď dvakrát.

V Auveste ste si ako zákazník mohli kúpiť drahé kovy kedykoľvek v rokoch 2020 a 2021. Prečo?

  1. Počas kríz a zložitých trhových fáz Auvesta masívne rozširuje svoje zásoby. To umožňuje zákazníkom Auvesty nakupovať zlato a striebro aj počas krízy.

  2. Ako zákazník Auvesty si kupujete vlastníctvo odliatkov Good Delivery s certifikátom LBMA. Tieto odliatky majú vyšší právny štatút ako malé investičné mince alebo odliatky. Zatiaľ čo klasické zlaté a strieborné odliatky nesmeli prekračovať uzavreté hranice (porovnaj Švajčiarsko 2020), odliatky Good Delivery (kvôli ich právnej špecifickosti a dôležitosti) mohli prekročiť hranice na celom svete.

 

V Auveste, ako vidíte, sme pripravení na veľa scenárov. Aj v ťažkých trhových fázach budeme spoľahlivým partnerom, od ktorého si môžete kúpiť skutočné fyzické zlato a striebro.

Chcete kúpiť zlato a striebro? Kliknutím sem prejdete do svojho depozitu drahých kovov

S pozdravom Váš tím odborníkov Auvesta

 
 

PS: Ste s nami spokojní a chcete nás podporiť? Potom zanechajte hodnotenie na jednom z našich hodnotiacich portálov. Trvá to 10-30 sekúnd a je to pre nás veľká podpora.

Kliknite tu pre hodnotenie Google >> (10-30 sekund)

Kliknite tu pre hodnotenie Proven Expert >> (10-30 sekund)