Auvesta Edelmetalle AG
Drahé kovy    Novinky    Přihlášení   
 
Zlato brzy na úrovni
10 000 USD (únor 2022)
nebo přece má výrobce zlata pravdu?
 
 

[Anrede],

nyní, když se zdá, že politici a společnost pomalu nacházejí způsob, jak postupně omezit pandemická opatření a znovu tak rozhýbat ekonomiku, stojí před investory a občany dvě nové výzvy.

Obě výzvy mají výbušný charakter a zlato by z nich mohlo mít hlavní prospěch. Možná až k ceně 5 000 až 10 000 USD za trojskou unci.

 

O jakých výzvách mluvíme?

První výzvou je geopolitická a vojenská eskalace v souvislosti s Ukrajinou. I když se přímá válka mezi velmocemi USA a Ruskem považuje za nepravděpodobnou, situace na evropské půdě je nebezpečná jak pro mír ve světě, tak konkrétně pro měnovou stabilitu, stabilitu na finančních trzích a na komoditních trzích.

Energetické komodity, konkrétně plyn, jsou nejen součástí kritické systémové infrastruktury, ale mají také výrazný dopad na inflaci v roce 2022. A právě inflace je výzvou číslo dvě.

 

V lednu 2022 dosáhla míra inflace 4,9 % (v Německu), což je velmi vysoká úroveň. Výrobní ceny jsou ovlivněny ještě více. V Německu se v lednu 2022 zvýšily o 18,4 % ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku. Podle zpravodajství Tagesschau se jedná o nejsilnější nárůst od listopadu 1951.

V obou případech (geopolitický vývoj a inflace) zvítězí reálná aktiva, zejména zlato a stříbro.

Kam až ale ceny zlata a stříbra porostou?

Tři scénáře vývoje ceny zlata:

 

1. Realistický a konzervativní scénář

Na začátku roku 2022 zveřejnila mincovna Heraeus podrobnou dokumentaci na téma vývoje cen zlata a stříbra. Analýza zohledňuje mnoho faktorů, včetně možného zvýšení úrokových sazeb v Americe. Odborníci společnosti Heraeus dospěli k cenové prognóze do konce roku 2022:

Předpokládaná cena zlata*: 1 700 USD až 2 120 USD

Předpokládaná cena stříbra*: 20,00 USD až 32,00 USD
*za trojskou unci (oz)

 

2. Scénář: Zlato v hodnotě 10 000 USD

Pokud se v roce 2022 budou vojenské krize nadále stupňovat, může rychle dojít k velmi dramatickým cenovým skokům zlata a stříbra. Pokud se navíc akciové trhy dostanou pod tlak, může to působit jako akcelerátor. Rok 2011 (u stříbra) a rok 2020 (u zlata) ukázaly, jak rychle může jít situace nahoru. Jsou tyto prognózy při masivní devalvaci peněz (inflaci) zcela vyloučené?

 

Předpokládaná cena zlata*: 5 000 USD až 10 000 USD

Předpokládaná cena stříbra*: 100,00 USD až 250,00 USD
*za trojskou unci (oz)

 

3. Nemyslitelný (ale reálný) scénář

Jeden ze scénářů, který si většina lidí neuvědomuje, je zcela běžný. Konkrétně jde o to, že žádné fyzické zlato a stříbro není k dispozici. V letech 2020 a 2021 nastaly fáze, kdy mnoho dodavatelů fyzické zlato a stříbro jednoduše vyprodalo.

Předpokládaná cena zlata: --- (vyprodáno!)

Předpokládaná cena stříbra: --- (vyprodáno!)

 

 
Budování majetku pomocí spořicích plánů ve zlatě
 
 

Zákazníci společnosti Auvesta mají obrovskou výhodu

"Bojíte se, že v případě nejhoršího už nebudete moci získat zlato a stříbro? To má své opodstatnění, pokud nakupujete zlato a stříbro u klasického obchodníka s drahými kovy. Mnohé z nich byly v letech 2020 a 2021 postiženy hned dvakrát."

V Auvestě můžete jako zákazník nakoupit drahé kovy kdykoli v roce 2020 i v roce 2021. Proč?

  1. Během krizí a obtížných tržních fází Auvesta masivně rozšiřuje své zásoby. To znamená, že zákazníci Auvesty mohou nakupovat zlato a stříbro i v době krize.

  2. Jako zákazník společnosti Auvesta si kupujete vlastnictví slitků s certifikátem LBMA Good Delivery. Tyto slitky mají z právního hlediska vyšší status než drobné investiční mince nebo slitky. Zatímco klasické zlaté a stříbrné slitky nesměly překračovat uzavřené hranice (viz Švýcarsko 2020), slitky Good Delivery mohly překračovat hranice po celém světě (vzhledem k jejich právní specifičnosti a významu).

 

Jak vidíte, ve společnosti Auvesta jsme připraveni na mnoho scénářů. Budeme vám také spolehlivým partnerem v obtížných tržních fázích, kdy si můžete koupit skutečné fyzické zlato a stříbro.

Chcete koupit zlato a stříbro? Kliknutím sem přejdete do svého depozitu drahých kovů

S pozdravem Váš tým odborníků Auvesta

 
 

PS: Jste s námi spokojeni a chcete nás podpořit? Pak zanechte hodnocení na jednom z našich hodnotících portálů. Trvá to 10-30 sekund a je to pro nás velká podpora.

Klikněte zde pro hodnocení Google >> (10-30 sekund)

Klikněte zde pro hodnocení Proven Expert >> (10-30 sekund)